У найбільшому віденському центрі вакцинації підробляли COVID-сертифікати

У найбільшому віденському центрі вакцинації підробляли COVID-сертифікати

Укрінформ
У найбільшому віденському центрі вакцинації від COVID-19, розташованому у конференц-центрі Austria Center Vienna, існувала шахрайська схема з видачі підроблених сертифікатів вакцинації за плату у 550-650 євро.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на австрійський новинний портал Vienna.at.

«Ймовірне шахрайство з паспортами вакцинації у віденському Austria Center Vienna (ACV) охоплює все більше людей. Минулого тижня під варту було взято 21-річного хлопця. За підроблені паспорти вакцинації від коронавірусу брали до 650 євро», - йдеться повідомленні.

Читайте також: В Іспанії викрили масштабну мережу підробки COVID-сертифікатів

Згідно зі слідством, затриманий працівник центру вакцинації працював у змові з групою поки невстановлених осіб, продаючи підроблені сертифікати про щеплення від коронавірусу. Під час обшуку у підозрюваного було вилучено, зокрема, 230 наклейок про вакцинацію від COVID-19, які вклеювалися у паспорти щеплення та численні чисті бланки сертифікатів вакцинації. Підроблені паспорти щеплень продавалися за суму у 550-650 євро.

Читайте також: Лікарка щомісяця заробляла до пів мільйона на фейкових COVID-сертифікатах - СБУ

Зазначається, що центр вакцинації від коронавірусу в Austria Center Vienna вже не вперше потрапляє у скандал з підробкою сертифікатів щеплення від коронавірусу. Наразі прокуратура Відня розслідує вже три окремі справи проти колишніх працівників цього центру.

Як повідомляв Укрінформ, з початку лютого в Австрії починає діяти вимога про обов’язкову вакцинацію від COVID-19.

Фото: APA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-