В Іспанії викрили масштабну мережу підробки COVID-сертифікатів

В Іспанії викрили масштабну мережу підробки COVID-сертифікатів

Укрінформ
Іспанська поліція затримала сімох підозрюваних членів міжнародного злочинного угруповання, що виготовляло та продавало фальшиві COVID-сертифікати та негативні тести на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Розслідуванням встановлено, що іспанська філія злочинної групи, яка рекламувала свої послуги в групах антивакцинаторів у месенджерах, шахрайським шляхом додала щонайменше 1 600 осіб до національного реєстру COVID-вакцинації за допомогою нечесних медичних працівників.

Минулого року країни ЄС домовилися створити стандартизований COVID-сертифікат з QR-кодом, щоб вакциновані та люди, які здали тест, могли подорожувати та відвідувати публічні заходи. Це створило попит на підробки.

Члени банди ділили своїх клієнтів на дві групи залежно від рівня прибутків та стягували від 200 до 1 000 євро за один підроблений сертифікат про щеплення від COVID-19, який надсилали протягом двох днів після оплати. Негативний ПЛР-тест коштував 50 євро.

Поліція заарештувала шістьох людей у Мадриді та одну особу в Барселоні.

Читайте також: В ЄС підтвердили чинність COVID-сертифікатів в умовах сплеску штаму Омікрон

Як зазначається, лідери організації працювали з Франції, де, на відміну від більшої частини Іспанії, документ про вакцинацію обов'язковий для входу до громадських місць, таких як ресторани або кінотеатри.

Як повідомлялося, у світі, станом на ранок 25 січня кількість хворих на COVID-19 становила 355 624 103. Померли 5 623 215 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-