Лікарка щомісяця заробляла до пів мільйона на фейкових COVID-сертифікатах - СБУ

Лікарка щомісяця заробляла до пів мільйона на фейкових COVID-сертифікатах - СБУ

Фото
Укрінформ
У Закарпатській області СБУ викрила лікарку, яка у соціальних мережах агітувала за вакцинацію та при цьому займалася підробкою COVID-сертифікатів.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ

Установлено, що зловмисниця працювала лікарем-інфекціоністом Центру громадського здоров’я Закарпатської обласної ради. Вона залучила до незаконної схеми знайому, яка за 30% від «доходу» шукала клієнтів, котрі не бажали вакцинуватися.

За 3,5 тис. грн лікарка вносила в електронну систему охорони здоров’я eHealth неправдиві відомості про вакцинацію. Крім того, вона видавала «пацієнтам» паперові COVID-сертифікати про вакцинацію без проведення фактичного щеплення. У такий спосіб зловмисниця підробляла щомісяця майже 100 медичних документів.

Наразі обом фігуранткам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Триває слідство для встановлення всіх обставин незаконної діяльності та виявлення і притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.

Читайте також: СБУ викрила мережу, яка виготовляла до 500 фейкових COVID-сертифікатів на місяць

Як повідомлялося, за минулий рік правоохоронці отримали 210 тис. повідомлень про підробні COVID-сертифікати чи ПЛР-тести.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-