Японія побоюється, що до неї Росія чи КНР висунуть такі ж претензії, як до України - аналітик

Японія побоюється, що до неї Росія чи КНР висунуть такі ж претензії, як до України - аналітик

Укрінформ
В Японії є побоювання, що до неї та Сполучених Штатів Росія чи Китай оголосять вимоги не розміщували ракетні системи на близьких територіях, подібні до заявлених раніше вимог щодо нерозширення НАТО.

Таку думку озвучив старший аналітик Mitsui&Co. Global Strategies Studies Institute Дайске Кітаде під час Другого міжнародного форуму “Україна і Японія в регіональному і глобальному контексті», передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі, коли Росія веде перемовини з Америкою, Китай підтримав російські варіанти угод про нерозширення НАТО на Схід, тому є побоювання: а що, якщо подібні претензії оголосить чи Росія, чи Китай, чи вони разом до нас, до Японії та США, щоб не розміщували ракетні системи до близьких до них територіях?», - сказав аналітик.

Він також зауважив, що люди бояться, що дії Росії в Європі та Україні можуть надихнути Китай на агресію в Азії та Тайвані.

Читайте також: Росія проводить перевірку військ на Курилах та Сахаліні

Експерт підкреслив, що оскільки те, що зараз відбувається навколо України, стосується норм та принципів міжнародних відносин, Японія стежитиме за ситуацією навколо неї дуже уважно.

Як повідомлялося, 23 січня прем’єр-міністр Японії після онлайн-перемовин з президентом США Байденом пообіцяв вдатися до рішучих дій у разі російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-