Канцлер Австрії про російське вторгнення: Європа відреагує рішучою мовою санкцій

Канцлер Австрії про російське вторгнення: Європа відреагує рішучою мовою санкцій

Укрінформ
Європейський Союз закликає Росію до діалогу, але водночас дає їй чітко зрозуміти, що у разі застосування військової сили проти України на РФ чекають чіткі та рішучі санкції.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер під час спільної з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем пресконференції у середу у Відні.

"Ми маємо дати чітко зрозуміти Росії, що для Європейського Союзу ніколи не може бути політики, пов’язаної із застосуванням сили. Це для нас є неприйнятним. І якщо Російська Федерація наважиться на це, то вона повинна також рахуватися з тим, що Європа відреагує на це чіткою та рішучою мовою санкцій", - заявив він.

Читайте також: Трюдо та фон дер Ляєн: Росія має знизити напруження та долучитися до дипломатії

За словами Негаммера, в Австрії із великим занепокоєнням стежать за ситуацією на російсько-українському кордоні та відповідним нарощуванням Росією військових сил.

Водночас глава австрійського уряду заявив про важливість продовження діалогу з РФ, у т.ч. у рамках Нормандського формату, який складається з Франції, Німеччини, України та Росії.

Читайте також: Єрмак: Готові до переговорів у режимі 24/7 для припинення війни та деескалації

Зі свого боку, президент Європейської ради Шарль Мішель також наголосив на тому, що Євросоюз надає пріоритет дипломатії, вказавши на важливість використання усіх форматів, у т.ч. Нормандського, для подолання перешкод та досягнення прогресу. За його словами, якщо дипломатично не вдасться досягти рішення, Європейському союзу треба бути єдиним та рішучим у своїй реакції на можливе російське вторгнення в Україну.

"Наслідки будуть величезними, якщо відбудеться військова ескалація", - заявив Мішель.

Читайте також: Російські погрози Україні штовхають Австрію в НАТО – політолог

За його словами, у такому випадку щодо Росії будуть застосовані "серйозні санкції".

Як повідомляв Укрінформ, раніше глава МЗС Австрії Александер Шалленберг закликав Росію "забрати руки від України", повідомивши про серйозні наслідки для РФ у разі подальшої агресії.

Фото: picturedesk.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-