Лідери Євроінституцій, НАТО та країн Заходу обговорили безпекову ситуацію навколо України

Лідери Євроінституцій, НАТО та країн Заходу обговорили безпекову ситуацію навколо України

Укрінформ
Керівники Єврокомісії, Європейської Ради, НАТО та лідери провідних західних країн – США, Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Великої Британії ввечері понеділка провели телеконференцію, під час якої обговорили поточну ситуацію з безпеки, що склалася внаслідок концентрації російських військ вздовж кордонів України.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація була оприлюднена в понеділок ввечері на сайті Європейської Комісії.

«Цього вечора Президент (Урсула) фон дер Ляєн взяла участь у змістовній дискусії разом із президентом США Джо Байденом, Президентом Франції Емануелем Макроном, Канцлером Німеччини Олафом Шольцем, Прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі, Президентом Польщі Анджеєм Дудою, Прем’єр-міністром Борисом Джонсоном, Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Ця зустріч була спрямована на координацію колективної відповіді на агресивну поведінку Росії стосовно України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Шольц - про військову ескалацію РФ: Це загроза миру й безпеці в Європі

Як зазначається, лідери поділили оцінку серйозності ситуації. Вони висловили надію на успіх дипломатії, але здійснюють підготовку до будь-яких випадків.

Президент Урсула фон дер Ляєн підтвердила потужну підтримку ЄС на адресу України, що вбирає оголошений сьогодні (в понеділок – ред.) новий пакет допомоги у 1,2 мільярда євро у формі надзвичайного пакета фінансової допомоги, а також 120 мільйонів у додаткових грантах.

«Європейська Комісія та Європейська служба зовнішніх дій опрацьовують широкий масив секторальних та індивідуальних санкцій у випадку подальшої військової агресії Росії проти України. На додаток, Європейська Комісія працює з країнами-членами та союзниками над заходами готовності, від енергетики до кібернетичної безпеки», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штати хочуть перекинути 8500 військових для посилення східного флангу НАТО

Як вже повідомлялося, учора Рада міністрів ЄС із закордонних справ ухвалила резолюцію, в якій підтвердила тверду підтримку територіальної цілісності та незалежності України. Європейські міністри підтвердили єдність позиції у тому, що будь-яка подальша військова агресія Росії проти України матиме «масивні наслідки та високу ціну» для нападника, включаючи застосування секторальних та індивідуальних обмежувальних заходів, скоординованих з міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-