Блінкен під час зустрічі з Лавровим з’ясує, чи можна запобігти подальшій агресії РФ - NYT

Блінкен під час зустрічі з Лавровим з’ясує, чи можна запобігти подальшій агресії РФ - NYT

Укрінформ
Зустріч державного секретаря США Ентоні Блінкена з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, що має відбутися в Женеві у п'ятницю, розглядається як один із заходів, спрямованих на запобігання можливому нападу Росії на Україну.

Про це йдеться в аналітичній статті у The New York Times, повідомляє Укрінформ.

Блінкен має намір з'ясувати, чи є ще дипломатичний шлях для запобігання конфлікту в Східній Європі. Під час переговорів американська сторона зробить спробу вийти з глухого кута, у який завела серія переговорів між Росією і Заходом минулого тижня.

Російські офіційні особи заявили, що вони чекають на письмову відповідь Америки на вимоги, які РФ висунула кілька тижнів тому з приводу активності НАТО в Східній Європі. За даними Міністерства закордонних справ Росії, Лавров сказав Блінкену під час телефонної розмови у вівторок, що Москва очікує від Сполучених Штатів «постатейних» коментарів пропозицій Москви.

Читайте також: Блінкен зустрінеться з Лавровим у Женеві 21 січня – Держдеп

При цьому Лавров нібито відкинув твердження про наміри Росії напасти на Україну.

"Бажання Лаврова зустрінеться з Блінкеном вказує на те, що Росія готова принаймні до ще одного раунду дипломатії", - вказує видання.

Минулого четверга в Росії заявили, що переговори зайшли в глухий кут. Кремль дав зрозуміти, що може відмовитися від подальших перемовин і вжити «військово-технічних» заходів для своєї безпеки.

Читайте також: Путін ще може уникнути суворих санкцій, якщо обере дипломатію – Білий дім

Як повідомлялося, у вівторок Блінкен вирушив до Києва, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським на знак підтримки Сполученими Штатами України в умовах загрози російського вторгнення.

Після цього в четвер він відвідає Берлін, а наступного дня зустрінеться з Лавровим.

Читайте також: У Росії обвалився ринок акцій через очікування нових санкцій

У Берліні Блінкен проведе переговори з німецькими офіційними особами, а також британськими та французькими дипломатами з питань координації жорстких економічних санкцій проти Росії в разі її вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-