Помер голова Європарламенту Давид Сассолі

Помер голова Європарламенту Давид Сассолі

Укрінформ
В ніч на 11 січня в Італії у лікарні помер Президент Європарламенту Девід Сассолі.

Як повідомляє Укрінформ, таке повідомлення у мережі Twitter оприлюднив його речник Роберто Куїлло (Roberto Cuillo).

«Президент Європейського Парламенту Девід Сассолі помер о 1.15 ранку 11 січня у лікарні в Авіоні (Італія), куди він був госпіталізований. Дата та місце похорон будуть оголошені протягом наступних годин. Президент Європарламенту Девід Сассолі помер у віці 65 років», - йдеться у повідомленні.

Вчора на сайті Європейського парламенту з’явилося повідомлення про скасування всіх офіційних заходів за участю Девіда Сассолі у зв’язку із його госпіталізацією з 26 грудня 2021 року.

Співчуття у зв'язку зі смертю президента Європарламенту висловив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Про це повідомляє пресслужба Апарату ВР.

Пішов з життя справжній друг України, президент Європейського парламенту Давід-Марія Сассолі. Висловлюю найщиріші співчуття з приводу тяжкої втрати рідним, близьким та усім друзям. Вічна пам’ять", – зазначив Стефанчук.

За його словами, під час російської ескалації на українських кордонах навесні 2021 року Сассолі закликав Російську Федерацію зробити крок назад, а також неодноразово наполягав на міжнародних санкціях проти РФ та Білорусі.

Свої співчуття у зв'язку зі смертю Давида Сассолі висловив і Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Про це він написав у Твіттері.

«Глибоко засмучений звісткою про смерть президента Європарламенту. Україна не забуде вагомої підтримки, яку протягом років надав видатний політик та добрий друг нашої держави Давід Сассолі. Мої щирі співчуття рідним і близьким», - підкреслив Шмигаль.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також висловив співчуття у зв'язку зі смертю президента Європарламенту. Про це глава української дипломатії написав у Твіттері.

«Висловлюю свої глибокі співчуття родині, колегам та співвітчизникам президента Европарламенту Давіда Сассолі з приводу його смерті. Нехай світ запам’ятає його відданість європейському проєкту як мрії про мир і демократію. Він був нашим справжнім другом і за ним будуть сумувати в Україні», - зазначив Кулеба.

Як повідомляється, госпіталізація була викликана серйозними ускладненнями дисфункції імунної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-