ЄС може припинити авіасполучення з країнами півдня Африки через новий штам коронавірусу

ЄС може припинити авіасполучення з країнами півдня Африки через новий штам коронавірусу

Укрінформ
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн ініціює тимчасове припинення авіаційного сполучення з регіоном на півдні Африки у зв’язку із поширенням нового небезпечного штаму коронавірусу.

Як повідомляє Укрінформ, про це керівниця Єврокомісії написала на власній сторінці у Tвіттері.

«Європейська комісія запропонує у тісній координації із країнами-членами активувати механізм надзвичайного переривання (виключень з обмежувальних заходів – ред.), щоб зупинити авіаційні подорожі з південних регіонів Африки через поширення варіанту B.1.1.529, що викликає занепокоєння», - написала Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомляв Укрінформ, низка країн призупинили авіасполучення з Африкою через новий штам коронавірусу, що поширюється там, оскільки він може виявитися більш стійким до вакцин і поставити під загрозу зусилля по боротьбі з пандемією.

Йдеться про штам B.1.1.529, в якого виявлено 32 мутації, що дозволяють йому «уникати» антитіл, які утворюються в організмі в результаті вакцинації.

Наразі відомо про 10 випадків зараження новим варіантом коронавірусу. Три випадки зафіксовано в Ботсвані, шість – у ПАР, ще один – у Гонконгу, у чоловіка, який приїхав із ПАР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-