Ізраїль закрив небо для семи країн Африки через новий штам COVID-19

Ізраїль закрив небо для семи країн Африки через новий штам COVID-19

Укрінформ
Ізраїль запроваджує обмеження на рейси із семи африканських країн через новий небезпечний варіант коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Newsru.co.il.

За підсумками наради, яку проводив увечері 25 листопада глава уряду Ізраїлю Нафталі Беннет з представниками МОЗ, було ухвалено рішення внести до «червоного списку» сім країн - ПАР, Лесото, Ботсвана, Зімбабве, Мозамбік, Намібія та Есватині.

Громадянам цих країн в'їзд до Ізраїлю тимчасово закрито. Ізраїльтянам для їхнього відвідування у разі виняткових випадків потрібно отримати дозвіл комісії.

Ізраїльтяни або туристи з інших держав після відвідання країн з «червоного списку» незалежно від вакцинації направлятимуться для проходження семиденного карантину до готелів. З карантину вони зможуть вийти після двох ПЛР-тестів.

Для тих, хто відмовився робити тест, тривалість карантину становитиме ще 7 днів.

Таких заходів було вжито у зв'язку з виявленням нового штаму коронавірусу в Ботсвані та деяких інших країнах Африки, а також у Гонконгу (який поки що не включений до «червоного списку»).

Йдеться про штам B.1.1.529, в якого виявлено 32 мутації, що дозволяють йому «уникати» антитіл, які утворюються в організмі в результаті вакцинації.

Поки що відомо про 10 випадків зараження новим варіантом коронавірусу. Три випадки зафіксовано в Ботсвані, шість – у ПАР, ще один – у Гонконгу, у чоловіка, який приїхав із ПАР.

Як повідомляв Укрінформ, Британія в четвер призупинила авіасполучення з Африкою через новий штам коронавірусу, що поширюється там, оскільки він може виявитися більш стійким до вакцин і поставити під загрозу зусилля по боротьбі з пандемією.

Фото: Avshalom Sassoni/FLASH90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-