Зустрічався в той час із Блінкеном - Кулеба пояснив «запізнення» Зеленського на саміті в Глазго

Зустрічався в той час із Блінкеном - Кулеба пояснив «запізнення» Зеленського на саміті в Глазго

Укрінформ
Україна попередила організаторів кліматичної конференції СОР-26 під егідою ООН у Глазго про зміну графіка у зв’язку із зустріччю Президента Володимира Зеленського з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час прямого ефіру у Фейсбуці, передає кореспондент Укрінформу.

Кулеба наголосив, що "історію про нібито скандал" через відсутність Президента у залі засідання, коли модератор Джон Керрі оголосив виступ України, почали поширювати російські медіа.

“І в той час, як по медіа розганяються всілякі історії про те, що Керрі оголосив Україну, а України не було в залі, вам при цьому не розказують, що саме в цей час відбувалася зустріч Президента України з державним секретарем Ентоні Блінкеном”, - пояснив міністр.

Читайте також: Кліматична конференція ООН: Зеленський у Глазго провів низку зустрічей

Глава української дипломатії відзначив, що саме через зустріч Зеленський не зміг вчасно потрапити до зали, і про це Україна попереджала організаторів заходу.

“Україна, до речі, попередила організаторів про те, що ми не встигаємо, і відбувся збій не з боку України, а саме організаторів цього заходу, тому давайте не вестися на всі ці російські закиди і на всі їхні провокації і на ту жовч, яку вони розкидують, розприскують активно по інформаційному простору, намагаючись дискредитувати Україну”, - наголосив Кулеба.

За його словами, це була "нормальна дипломатична ситуація".

Читайте також: Президент назвав окуповані Крим і частину Донбасу екобомбами в центрі Європи

“Конференція подібного рівня і масштабу — це такий динамічний захід і там відбуваються найрізноманітніші речі, графік "плаває". Нічого страшного абсолютно не відбулося, нормальна дипломатична ситуація”, - зауважив він.

Міністр підкреслив, що головним є розмови Президента з усіма ключовими учасниками, на яких глава держави просував національні інтереси України і захищав їх.

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на російські ЗМІ повідомили, що 2 листопада Президент Володимир Зеленський не прийшов на свій виступ на кліматичній конференції СОР26 у Глазго. Коли модератор Джон Керрі хотів запросити Президента України до виступу, його не виявилося в залі.

Читайте також: Зеленський виступив на кліматичній конференції ООН в Глазго

Як повідомлялося, 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася кліматична конференція СОР-26, що триватиме до 12 листопада.

Саміт у Глазго проходить із запізненням на рік через пандемію коронавірусу. Шість років тому у Парижі близько 200 країн узгодили індивідуальні плани у боротьбі з глобальним потеплінням. Згідно з Паризьким пактом, країни мають переглядати свої попередні зобов'язання щодо скорочення викидів вуглецю кожні п'ять років, а потім оголошувати про плани зі ще більшого та швидшого скорочення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-