Кліматична конференція ООН: Зеленський у Глазго провів низку зустрічей

Кліматична конференція ООН: Зеленський у Глазго провів низку зустрічей

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з низкою лідерів іноземних держав та керівниками європейських політичних і фінансових інституцій на полях Конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у Глазго.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Зокрема, відбулися короткі зустрічі Зеленського з президентом Литви Гітанасом Наусєдою, президентом Латвії Егілсом Левітсом, президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, президентом Арабської Республіки Єгипет Абделем Фаттахом Ас-Сісі, президентом Північної Македонії Стево Пендаровським, президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, президентом Республіки Кіпр Нікосом Анастасіадісом та президентом Республіки Конго Дені Сассу-Нгессо.

Читайте також: Зеленський подякував прем’єру Греції за участь у Кримській платформі

Йшлося про актуальні питання двосторонніх відносин із цими країнами та з Європейським Союзом.

Із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо глава держави обговорив розвиток подальшої плідної співпраці України з цією фінансовою установою.

Володимир Зеленський також провів зустріч із президентом Анголи Жуаном Лоренсу.

“Провів зустріч з Президентом Анголи. Це був перший контакт глав держав з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та Анголою в 1994 році”, - написав Зеленський у Твіттері

Глава держави повідомив, що домовилися з Президентом Анголи про посилення співпраці між країнами та наповнення її конкретним практичним змістом, зокрема, в економіці.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський на полях Конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у Глазго обговорив з виконуючою обов’язки канцлера Німеччини Ангелою Меркель безпекову ситуацію на сході України та енергетичну кризу в Європі.

Читайте також: Зеленський виступив на кліматичній конференції ООН в Глазго

31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася кліматична конференція СОР-26, що триватиме до 12 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-