Зеленський виступив на кліматичній конференції ООН в Глазго

Зеленський виступив на кліматичній конференції ООН в Глазго

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що для подолання глобального кліматичного потепління потрібне глобальне потепління у відносинах держав у світі.

Про це він заявив на кліматичному саміті COP26 у Глазго, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щоб подолати глобальне потепління, нам потрібне глобальне потепління у відносинах держав», - сказав Зеленський.

Трансляцію вів Офіс Президента у Фейсбуці

Він додав, що домовленості нічого не варті, якщо для когось це просто слова і щодо екологічних угод, і щодо тих, які не стосуються довкілля.

Президент підкреслив, що Земля є планетою не тільки людей, але й усіх представників флори і фауни, проте вони не можуть провести "свій саміт».

«Лікувати треба, на мою думку, не симптоми, а першопричину, змінювати не принципи виробництва і надрокористування, а глобального мислення, глобальної поведінки, пріоритети світової політики і кожної держави. Вимірювати не лише фінансове, а насамперед екологічне зростання, не лише рівень ВВП чи рівень інфляції, а, перш за все, рівень чистоти повітря, води, землі. Сприймати будь-яку територію не як ринок збуту товарів чи послуг, а як домівку для тисяч представників флори і фауни. Пишатися не новими моделями техніки, не тільки тим, що ми щось створюємо, а тим, що ми щось важливе зберігаємо», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Президент назвав окуповані Крим і частину Донбасу екобомбами в центрі Європи

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Крім того, на церемонії відкриття виступив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, а також громадські діячі та активісти, які займаються питаннями кліматичних змін.

У кліматичній конференції візьмуть участь Президент США Джо Байден, Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель. Загалом очікується участь близько 120 світових лідерів.

Читайте також: Україна на кліматичному саміті протидіятиме спробам Росії легалізувати окупацію Криму - Стефанішина

26-та Конференція Сторін Рамкової Конвенції ООН зі зміни клімату (COP26) стане майданчиком для масштабного обговорення ключових, трансформаційних змін у глобальній кліматичній політиці.

Головна мета COP26 – активізувати зусилля сторін задля досягнення цілей Паризької угоди – утримання зростання середньої світової температури на рівні значно нижче +2 °C від доіндустріальних показників та спрямування зусиль на обмеження зростання температури до +1,5 °C від доіндустріальних рівнів.

Крім того, передбачається суттєво скоротити рівень викидів парникових газів до 2030 року й досягти нульового рівня викидів до середини сторіччя. Важливим питанням також є мобілізація коштів у розмірі 100 мільярдів доларів на рік для кліматичних заходів.

Читайте також: Стефанішина розповіла, з чим Зеленський поїхав на кліматичну конференцію в Глазго

Як повідомлялося, 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася кліматична конференція СОР-26, що триватиме до 12 листопада.

Саміт у Глазго проходить із запізненням на рік через пандемію коронавірусу. Шість років тому в Парижі близько 200 країн узгодили індивідуальні плани у боротьбі з глобальним потеплінням. Згідно з Паризьким пактом, країни мають переглядати свої попередні зобов'язання щодо скорочення викидів вуглецю кожні п'ять років, а потім оголошувати про плани зі ще більшого та швидшого скорочення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-