Україна на кліматичному саміті протидіятиме спробам Росії легалізувати окупацію Криму - Стефанішина

Україна на кліматичному саміті протидіятиме спробам Росії легалізувати окупацію Криму - Стефанішина

Укрінформ
Представники української делегації на всіх заходах порядку денного Конференції ООН з питань зміни клімату COP26 обстоюватимуть позицію щодо неможливості включення тимчасово окупованої території України у звіти Російської Федерації.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю телеканалу "Дом" в кулуарах кліматичної конференції ООН в Глазго.

Віцепрем’єр зауважила, що включення Росією тимчасово окупованого Криму до своїх звітів є стандартною політикою РФ щодо легалізації окупованих територій через будь-які інструменти.

«Це стосується і кліматичної Конференції, і Поштового Союзу, і будь-якого міжнародного майданчика, де можна просувати таку псевдолегалізацію… Ми розуміємо цю політику, тому на всіх заходах порядку денного (Конференції ООН у Глазго – тред.) є представники української делегації, які обстоюють позицію щодо неможливості включення української території у звіти Російської Федерації і щодо необхідності посилання в кожній позиції на резолюцію Генасамблеї ООН щодо територіальної цілісності України», - сказала Стефанішина.

Читайте також: Стефанішина розповіла, з чим Зеленський поїхав на кліматичну конференцію в Глазго

Вона додала, що Україна протягом усього року до початку кліматичної конференції вела перемовини щодо цього питання з країнами-учасницями заходу, тож робота, яка відбувається протягом цих двох тижнів є загальною частиною політики невизнання анексії Криму Росією.

Як повідомлялося, Конференція ООН з питань зміни клімату COP26 відкрилася у неділю, 31 жовтня, у шотландському Глазго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-