Кліматична конференція ООН відкрилася у Глазго

Кліматична конференція ООН відкрилася у Глазго

Укрінформ
Конференція ООН з питань зміни клімату COP26 відкрилася у неділю, 31 жовтня, у шотландському Глазго.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Робота конференції, що триватиме до 12 листопада, розпочалася з хвилини мовчання в пам’ять про жертви пандемії COVID-19. Центральним заходом має стати саміт світових лідерів, який розпочнеться у понеділок.

У конференції візьмуть участь президент США Джо Байден, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, президент Франції Еммануель Макрон. Загалом очікується, що візьмуть участь у сесіях конференції близько 120 світових лідерів. Багато лідерів прибувають до Глазго з Риму, де у неділю завершився саміт G20.

Читайте також: Лідери G20 досягли угоди про обмеження потепління клімату на 1,5 градуса

Королева Великої Британії Єлизавета II також готувалася відвідати конференцію, але відмовилася від поїздки за порадою лікарів. Представлятиме королівську родину принц Уельський Чарльз.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вже прибув до Великої Британії для участі в Конференції ООН.

Вчені заявляють, що цей саміт – це останній шанс запобігти катастрофічній зміні клімату. Але вже з'явилися попередження, що того, що запланованих заходів, ймовірно, буде недостатньо.

Мета конференції – підтримувати рівень глобального потепління якомога ближче до мети 1,5°C, встановленої Паризькою угодою 2015 року.

У неділю на вулицях Глазго проходять пікети кліматичних активістів, які незадоволені бездіяльністю влади в боротьбі з глобальним потеплінням.

Фото: twitter.com/UNFCCC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-