У Глазго сьогодні стартує кліматичний саміт

У Глазго сьогодні стартує кліматичний саміт

Укрінформ
Сьогодні у шотландському місті Глазго стартує глобальна кліматична конференція COP26.

Про це повідомляє RTE, передає Укрінформ.

Очікується, що близько 120 світових лідерів візьмуть участь у сесіях конференції в рамках дискусії щодо боротьби з глобальним потеплінням. Десятки тисяч делегатів були акредитовані на захід, що проходитиме у Глазго.

Прогнозується, що світові лідери візьмуть нові зобов’язання щодо скорочення викидів парникових газів у своїх країнах до 2030 року.

Вчені заявляють, що цей саміт - це останній шанс запобігти катастрофічній зміні клімату. Але вже з'явилися попередження, що того, що запланованих заходів, ймовірно, буде недостатньо.

Мета конференції – підтримувати рівень глобального потепління якомога ближче до мети 1,5°C, встановленої Паризькою угодою 2015 року.

Основну увагу буде зосереджено на великих економіках таких країн, як група G20, зокрема Сполучені Штати, ЄС та Китай, які відповідають за основну частину шкідливих викидів у світі.

Читайте також: Напередодні кліматичного саміту шотландське Глазго залило дощами

Як повідомлялося, 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочнеться кліматична конференція СОР-26, що триватиме до 12 листопада.

Саміт у Глазго проходить з запізненням на рік через пандемію коронавірусу. Шість років тому у Парижі близько 200 країн узгодили індивідуальні плани у боротьбі з глобальним потеплінням. Згідно з Паризьким пактом, країни мають переглядати свої попередні зобов'язання щодо скорочення викидів вуглецю кожні п'ять років, а потім оголошувати про плани зі ще більшого та швидшого скорочення.

Фото: www.rte.ie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-