У Лондоні - протест напередодні кліматичного саміту: вимагають відмовитися від викопного палива

У Лондоні - протест напередодні кліматичного саміту: вимагають відмовитися від викопного палива

Укрінформ
Люди почали збиратися в центрі традиційного фінансового району Лондона, щоб протестувати проти використання викопного палива напередодні початку кліматичного саміту ООН у шотландському місті Глазго.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Протести в Лондоні, до яких мала приєднатися шведська активістка Грета Тунберг, є частиною всесвітнього дня дій перед початком конференції ООН зі зміни клімату, відомої як COP26.

Протестувальники вимагають, щоб світова фінансова система припинила інвестувати у використання викопного палива. Очікується, що вони проводитимуть кампанію за межами низки лондонських міст протягом усього дня.

Читайте також: Концентрація вуглецю в атмосфері Землі досягла рекордно високого рівня - ООН

Активісти в Лондоні розпочали свій день з акції біля Меморіалу кліматичної справедливості. Вони поклали червоні квіти з написом «Повстань, пам'ятай, чини опір» на місці протесту.

Багато екологів називають саміт, який триватиме з 31 жовтня по 12 листопада, останнім шансом світу переламати ситуацію в боротьбі зі зміною клімату.

Читайте також: Папа Франциск звернувся до світових лідерів напередодні кліматичного саміту

Як зазначає видання, саміт у Глазго проходить із запізненням на рік через пандемію коронавірусу. Шість років тому в Парижі близько 200 країн узгодили індивідуальні плани у боротьбі з глобальним потеплінням. Згідно з Паризьким пактом, країни мають переглядати свої попередні зобов'язання щодо скорочення викидів вуглецю кожні п'ять років, а потім оголошувати про плани зі ще більшого і швидшого скорочення.

Фото з сайту dailyrecordnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-