Саакашвілі погодився на лікування – адвокат

Саакашвілі погодився на лікування – адвокат

Укрінформ
Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі припинив крайню форму протесту у руставській в'язниці та погодився на медичну допомогу та обстеження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє грузинська служба Радіо Свобода "Эхо Кавказа". 

«Проблеми комунікації з Михаїлом Саакашвілі усунуті, через що Саакашвілі припинив крайню форму протесту – відмову від лікування, проведення аналізів, тестів тощо», – заявив адвокат Дмитро Садзаглішвілі після зустрічі з Саакашвілі у руставській в'язниці.

Адвокат Саакашвілі розповів, що йому було надано можливість поспілкуватися з підзахисним у такій формі, щоб унеможливити запис розмови Службою держбезпеки. "Через це Михаїл Саакашвілі перестав посилювати свій протест - відмову від лікування, проведення аналізів, моніторингу показників тощо", - повідомив Садзаглішвілі.

Читайте також: Адвокат Саакашвілі оскаржить недопуск до підзахисного

За його словами, Саакашвілі ще раз підтвердив свою повагу до лікарів, які входять до складу консиліуму, та продовжить співпрацю з медиками.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 27 жовтня, Саакашвілі відвідала у в'язниці уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. За її словами, Саакашвілі у грузинській в'язниці відмовився від будь-якої медичної підтримки.

Також Денісова розповіла, що Саакашвілі чотири рази пережив критичні стани, і йому двічі проводили переливання крові. 

Читайте також: Саакашвілі у в'язниці відвідав український лікар

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року виїхав із країни. Проти політика порушили низку кримінальних проваджень, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення. 2015 року його позбавили грузинського громадянства, майже шість років він громадянин України.

Експрезидента Саакашвілі було оголошено у внутрішньодержавний розшук. Він не повертався до Грузії вісім років, хоча багато разів обіцяв це зробити.

Читайте також: Грузинський омбудсмен радить перевести Саакашвілі з в'язниці до лікарні

1 жовтня Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що знаходиться у Батумі. 

Цього ж дня увечері прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що експрезидента Грузії Саакашвілі 1 жовтня затримали у цій країні.

Фото: Instagram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-