Саакашвілі у в'язниці відвідав український лікар

Саакашвілі у в'язниці відвідав український лікар

Укрінформ
Лікар з України Максим Парабиніс відвідав у пенітенціарній установі колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Грузія Online.

За заявою українського лікаря йому не дозволили провести медогляд Саакашвілі.

«На жаль, я не зміг його оглянути, тому що адміністрація в'язниці не впустила до нього і комунікація проходила через скляний бар'єр. Будь-яка людина, яка тримає голодування протягом 27 днів, є пацієнтом, який потребує медичного нагляду. Міхеїл Саакашвілі заявив, що від сьогодні він відмовляється від медичної допомоги. Він відмовляється здавати аналізи та проходити медичні процедури, які полегшують голодування», - сказав Парабиніс.

Читайте також: Гордона не пустили у Грузію на зустріч із Саакашвілі

Лікар каже, що Саакашвілі відчуває підтримку, й оскільки не може скористатися законними правами, то єдиним методом боротьби залишається відмова від медичної допомоги.

Український лікар каже, що за жодних обставин не можна припускати, щоб Саакашвілі залишився без медичного контролю. «Я не знаю, як це забезпечити, тому що потрібні різні аналізи, йому потрібне регулярне спостереження та контроль. Йому потрібні додаткові ліки для підтримки свого фізичного здоров'я. Я його огляну, як мені дозволять. Я можу сьогодні. У мене є з собою відповідні інструменти, і я міг оглянути його ще вчора», — сказав український лікар.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Саакашвілі відвідала Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова. Вона також розповіла про проблеми, які виникли у неї в тбіліському аеропорту. Зокрема, її 40 хвилин запитували про мету візиту до Грузії.

Читайте також: Саакашвілі відмовився від будь-якої медичної підтримки — Денісова

Раніше український юрист Євген Грушовець заявив, що його не пустили до Грузії для зустрічі із засудженим експрезидентом країни Міхеїлом Саакашвілі.

Саакашвілі відмовляється від переведення до тюремної лікарні в Глдані, при цьому йому вже двічі була потрібна реанімація.

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних проваджень, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення. 2015 року його позбавили грузинського громадянства, майже шість років він є громадянином України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-