Гордона не пустили у Грузію на зустріч із Саакашвілі

Гордона не пустили у Грузію на зустріч із Саакашвілі

Укрінформ
Українського журналіста Дмитра Гордона після прильоту в аеропорт Тбілісі не пустили до Грузії, де він хотів відвідати експрезидента цієї країни Міхеїла Саакашвілі у в'язниці.

Як передає Укрінформ, про це Гордон написав в Інстаграмі.

За його словами, вранці він прилетів до Тбілісі з Києва, але так і не отримав дозволу на в'їзд до країни.

"Щойно мені офіційно оголосили, що в'їзд до Грузії мені заборонено. Причин не назвали. Однозначно пов'язую це з тим, що напередодні МЗС України звернулося до МЗС Грузії з проханням організувати моє відвідування у в'язниці Руставі Міхеїла Саакашвілі", - написав Гордон.

Він назвав подію "міжнародним скандалом і ганьбою для грузинської влади". Він додав, що вилітає до Києва тим же літаком, на якому прилетів до Тбілісі.

Читайте також: Прем’єр Грузії назвав маячнею інформацію про підготовку «вбивства» Саакашвілі

Як повідомляв Укрінформ, раніше український юрист Євген Грушовець заявив, що його не пустили до Грузії для зустрічі із засудженим експрезидентом країни Міхеїлом Саакашвілі.

У середу Саакашвілі відвідала Уповноважена ВР із прав людини Людмила Денісова. Вона також розповіла про проблеми, які виникли в неї у тбіліському аеропорту. Зокрема, її 40 хвилин запитували про мету візиту до Грузії.

Саакашвілі відмовляється від переведення до тюремної лікарні в Глдані, при цьому йому вже двічі була потрібна реанімація.

Читайте також: У Грузії – вже четверо затриманих за допомогу у в’їзді Саакашвілі

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних проваджень, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення. 2015 року його позбавили грузинського громадянства, майже шість років він є громадянином України.

Фото: gordondmytro, Instagram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-