У Грузії – вже четверо затриманих за допомогу у в’їзді Саакашвілі

У Грузії – вже четверо затриманих за допомогу у в’їзді Саакашвілі

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Грузії повідомило про затримання ще однієї людини у справі про в'їзд експрезидента країни Михеїла Саакашвілі в Грузію.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Грузія-Online.

«Слідство ведеться за другою частиною статті 375 Кримінального кодексу, яка передбачає приховування тяжкого злочину. Максимальне покарання за злочин становить до 4 років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Інші деталі не розкриваються.

Раніше в Грузії у справі про незаконний перетин державного кордону Саакашвілі затримано трьох грузинів.

Читайте також: У Тбілісі затримали господаря квартири, де переховувався Саакашвілі

Як повідомляв Укрінформ, Саакашвілі вранці 1 жовтня розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в місті Батумі.

Увечері того ж дня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали. Експрезидент оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем. Зараз він перебуває в Руставській в'язниці.

Державна прикордонна служба проводить службову перевірку факту перетину кордону України експрезидентом Грузії Міхеілом Саакашвілі.

Читайте також: Центр Тбілісі заповнили десятки тисяч прихильників Саакашвілівимагають його звільнення

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року він залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення.

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і майже шість років є громадянином України. Нині він обіймає посаду голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-