Український адвокат Саакашвілі заявив, що його не пустили до Грузії

Український адвокат Саакашвілі заявив, що його не пустили до Грузії

Укрінформ
Український адвокат Євген Грушовець заявив, що йому відмовили у перебуванні в Грузії для зустрічі з експрезидентом країни Міхеїлом Саакашвілі.

Про це Грушовець написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мене не пустили в аеропорт Тбілісі до Грузії. Навіть не пояснили причини. Забрали паспорт, передали його командиру екіпажу (за словами стюардес). Я пояснив, що приїхав до Саакашвілі М., але, на жаль, повертаюся до України», – повідомив Грушовець.

Фото: Грушовець/ФБ

Як пише Ехо Кавказу, раніше про те, що українського адвоката Саакашвілі доправили назад, до Києва, повідомили грузинські опозиційні телеканали. В ефірі «ТВ Пірвелі» юрист заявив, що хотів надати адвокатську допомогу Саакашвілі.

«Я повертаюся до Києва і з`ясовуватиму, чому мене не впустили до Грузії», – сказав він.

Читайте також: Денісова приїхала у в'язницю до Саакашвілі

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в середу розпочала відвідування колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі у грузинській в'язниці, де він зараз перебуває.

Саакашвілі відмовляється від переведення до тюремної лікарні в Ґлдані, при цьому йому вже двічі була потрібна реанімація.

Читайте також: Саакашвілі знадобилося втручання реаніматолога – адвокат

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних проваджень, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення. 2015 року його позбавили грузинського громадянства, і майже шість років він – громадянин України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-