Штати закликали РФ швидко наростити постачання газу в Європу

Штати закликали РФ швидко наростити постачання газу в Європу

Укрінформ
Росія має всі можливості для збільшення постачання газу до Європи та повинна зробити це якомога швидше.

Про це заявив у понеділок під час телефонного брифінгу головний радник Держдепартаменту США з питань енергобезпеки Амос Хохштейн, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вони (російська сторона – ред.) можуть збільшити виробництво газу, вони повинні це зробити – їм слід зробити це швидко – і вони мають поставити його через наявні трубопроводи», - зауважив представник адміністрації США.

Читайте також: Зеркаль про газовий тиск РФ на Молдову: Це перший дзвоник, Україна наступна

Він зазначив, що криза постачання природного газу до Європи мала багато причин, у тому числі високий попит на блакитне пальне в Китаї. Однак РФ має достатньо запасів газу для продажу прямо зараз і не повинна чекати, поки Німеччина і ЄС дозволять проведення сертифікації Nord Stream 2.

Читайте також: Кулеба: Росія шантажує Європу високими цінами на газ, щоб прискорити сертифікацію Nord Stream 2

За словами Хохштейна, якщо Росія має газ для постачання в Європу через газопровід Nord Stream 2, це означає, що неї є газ для перекачування через українську ГТС або інші трубопроводи.

«Тому вони повинні це зробити», - підкреслив американський високопоставлений чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, Кремль всіма способами добивається сертифікації добудованого газопроводу Nord Stream 2. Проти цього виступають Україна, Польща, країни Балтії та США. Уряди цих держав, а також впливова група депутатів Європейського парламенту вважають, що Москва використовує газопровід Nord Stream 2 як гібридну енергетичну зброю проти України та всієї євроспільноти.

Читайте також: Енергетичну кризу в Європі спричинила залежність від Газпрому - прем’єр Польщі

Минулого тижня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала поведінку російського постачальника «Газпром» одним з факторів, що призвели до різкого зростання цін на газ в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-