Туреччина ратифікувала Паризьку кліматичну угоду

Туреччина ратифікувала Паризьку кліматичну угоду

Укрінформ
Великими національними зборами (парламентом) Туреччини прийнято законопроєкт про ратифікацію Паризької угоди.  

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

Напередодні документ було розглянуто та одноголосно підтримано комітетом закордонних справах турецького парламенту.

Кліматична угода передбачає скорочення викидів парникових газів.

Про намір її ратифікувати до кліматичної конференції в Глазго, яка відбудеться у листопаді цього року, під час виступу на Генасамблеї ООН у вересні заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. Туреччина підписала угоду 22 квітня 2016 року.

Як повідомлялось, Паризьку кліматичну угоду ухвалено 12 грудня 2015 року на Конференції ООН із проблем клімату (COP21). Документ підписали представники 196 країн світу. Угода замінила Кіотський протокол, термін дії якого збігав 2020 року. Цей протокол зобов'язував скорочувати викиди парникових газів лише розвинені країни. Нові ж зобов'язання щодо захисту клімату брали на себе всі держави незалежно від рівня економічного розвитку. Метою Паризької кліматичної угоди 2015 року є обмеження негативних наслідків глобального потепління. Для цього країни-підписанти угоди мають скоротити обсяги викидів парникових газів.

Читайте також: У питанні Nord Stream 2 Європі не вистачило солідарності – євродепутат

У липні цього року Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Україна має перейти до другого етапу виконання Паризької кліматичної угоди в рамках взятих на себе зобов’язань та рухатись спільно з провідними країнами цивілізованого світу.

фото: depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-