Пандемія показала, що людство не склало тест на солідарність - Ердоган

Пандемія показала, що людство не склало тест на солідарність - Ердоган

Укрінформ
Під час пандемії людство зрозуміло, що є однією великою родиною, але не змогло пройти перевірку на солідарність, адже бідні країни опинилися сам на сам з усіма проблемами.

Про це в ході виступу на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку сказав президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, повідомляє власкор Укрінформу.

«У ході пандемії ми зрозуміли, що є однією сім’єю – людством, але тест на солідарність так і не здали. Про це можна судити з того, що бідні верстви населення та нерозвинені країни опинилися сам на сам перед викликами пандемії», - заявив турецький лідер.

За його словами, до цього призвела «несправедлива структура глобальної системи». У цьому контексті Ердоган нагадав про міграційну кризу та війну в Сирії: «Міжнародна спільнота не повинна дозволити, щоб криза в Сирії тривала ще десять років. Нам потрібно продемонструвати активну політичну волю та розв'язати цю проблему, зокрема керуючись резолюцією РБ ООН №2254 (про припинення вогню та політичне врегулювання - ред.)».

Він додав, що Туреччина вже забезпечила повернення 462 тис. сирійців на батьківщину, де своїми силами гарантує їм безпеку.

Окрему увагу президент Туреччини приділив підтримці територіальної цілісності й суверенітету України, наголосивши на невизнанні окупації Криму.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Ердоганом: говорили про кримських політв'язнів та ЗВТ

Велику частину своєї доповіді Ердоган присвятив проблемам екології. За його словами, наступного місяця Паризька угода буде представлена на затвердження парламенту Туреччини, і в листопаді, ще до кліматичної конференції в Глазго планується завершити процес її ратифікації.

Як повідомлялося, Ердоган випустив книжку «Справедливіший світ можливий», в якій звертається до проблем сучасності. Він, зокрема, говорить про доцільність реформування ключових міжнародних структур задля ефективнішого реагування на глобальні виклики. Вчора президент Туреччини представив книжку в Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-