Зеленський зустрівся з Ердоганом: говорили про кримських політв'язнів та ЗВТ

Зеленський зустрівся з Ердоганом: говорили про кримських політв'язнів та ЗВТ

Укрінформ
Володимир Зеленський на зустрічі з Реджепом Тайїпом Ердоганом обговорив питання допомоги, яку може надати Туреччина у визволенні затриманих окупантами кримських активістів, зокрема Нарімана Джелялова.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, переговори президентів відбулися у Постійному представництві Турецької Республіки при ООН.

За словами прессекретаря глави держави Сергія Никифорова, сторони обговорили гуманітарну ситуацію в окупованому Криму й те, «яким чином Туреччина може сприяти звільненню утримуваних осіб, зокрема кримських татар».

Читайте також: Зеленський попросив Ердогана допомогти зі звільненням 100 кримських татар із в'язниць РФ

Президенти також торкнулися низки економічних питань, підкреслили необхідність завершення підготовки та підписання угоди про зону вільної торгівлі між двома країнами. У цьому контексті для України актуальним залишається питання постачання скрапленого газу з Близького Сходу за сприяння Туреччини.

Крім того, на переговорах Зеленського й Ердогана порушувалися питання військового співробітництва, зокрема у військово-морській сфері.

Читайте також: Зеленський провів переговори з генсеком та головою Генасамблеї ООН

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня розпочався робочий візит Володимира Зеленського до США. Президент прибув до Нью-Йорка для участі у 76-й сесії Генасамблеї ООН. 22 вересня заплановано його виступ у загальних дебатах.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-