У питанні Nord Stream 2 Європі не вистачило солідарності – євродепутат

У питанні Nord Stream 2 Європі не вистачило солідарності – євродепутат

Укрінформ
Проєкт німецько-російського газогону «Північний потік 2» ніколи не був економічним і завжди вносив розкол серед країн ЄС, яким бракувало солідарності.

Про це заявив член Європейського парламенту, член партії «Союз 90/Зелені», німецький політик Райнгард Бютікофер під час панельної дискусії, присвяченої темі «Північного потоку 2» у рамках Варшавського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Бютікофер висловив жаль, що проєкт просунувся так далеко, але закликав винести уроки з цього досвіду. На його думку, відновлювальні джерела енергії не тільки можуть додати до енергетичної безпеки країн та їх кліматичної політики, а й матимуть геополітичні підтекст.

Читайте також: Макогон: Жодних винятків на застосування європейських нормативів до Nord Stream 2 не має бути

«Якщо ви створюєте такі власні джерела, ви не будете так залежні від нових інфраструктурних проєктів постачання викопного палива», - підкреслив євродепутат. Він також наполягає на необхідності розвитку відновлювальних видів енергії і не підтримує закупівлю американського зрідженого газу.

За його словами, важливо у рамках ЄС зрозуміти, як діяти в ситуації, що склалася, як країнам надалі комунікувати між з собою, адже «це питання, яке розділяє ЄС, протиставляє сусідів». На переконання політика, проєкт викликав і продовжує викликати спори про стратегічну автономію, а країнам Євросоюзу перед цим викликом «не вистачало стратегічної солідарності».

Читайте також: Nord Stream 2: Дуда хоче дискусії в НАТО, як реагувати на енергетичний виклик

Варшавський безпековий форум, який щороку збирає на своїх полях провідних політиків і експертів, проходить 5-6 жовтня в гібридному форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-