Україна переходить до наступного етапу виконання Паризької кліматичної угоди – Данілов

Україна переходить до наступного етапу виконання Паризької кліматичної угоди – Данілов

Укрінформ
Україна має перейти до другого етапу виконання Паризької кліматичної угоди в рамках взятих на себе зобов’язань та рухатись спільно з провідними країнами цивілізованого світу.

Про це на брифінгу за підсумками виїзного засідання РНБО у Донецькій області заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що стосується наших зобов’язань відносно Паризької угоди. Ви знаєте, що Україна свого часу брала такі зобов’язання, ми їх виконали - те, що стосується обмеження викидів. Ми зараз беремо другий пункт таких своїх зобов’язань. За дорученням Президента України ми маємо скорочувати викиди, маємо розвивати «зелену» економіку, маємо розвивати сучасний світ і рухатись спільно з усіма країнами цивілізованого світу, які підписали Паризьку угоду»¸- зазначив Данілов.

Читайте також: Уряд розробив проєкт оновленого внеску України до Паризької кліматичної угоди

Читайте також: Україна на кліматичному саміті ООН представить свої «зелені» амбіції

Як повідомлялось, Паризьку кліматичну угоду ухвалено 12 грудня 2015 року на Конференції ООН із проблем клімату (COP21). Документ підписали представники 196 країн світу. Угода замінила Кіотський протокол, термін дії якого збігав 2020 року. Цей протокол зобов'язував скорочувати викиди парникових газів лише розвинені країни. Нові ж зобов'язання щодо захисту клімату брали на себе всі держави незалежно від рівня економічного розвитку. Метою Паризької кліматичної угоди 2015 року є обмеження негативних наслідків глобального потепління. Для цього країни-підписанти угоди мають скоротити обсяги викидів парникових газів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-