Уряд розробив проєкт оновленого внеску України до Паризької кліматичної угоди

Уряд розробив проєкт оновленого внеску України до Паризької кліматичної угоди

Оновлено
Укрінформ
Кабінет Міністрів розробив проєкт оновленого внеску України до Паризької кліматичної угоди з урахуванням Національної економічної стратегії-2030.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

"Україна має ставити амбітну мету — досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року. Уряд розробив проєкт Оновленого національного визначеного внеску України до Паризької угоди з урахуванням Національної економічної стратегії-2030, яка передбачає значне економічне зростання у наступні роки",- написав Шмигаль.

Він додав, що цей проєкт обговорили на нараді за участі віцепрем’єра-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, міністра енергетики Германа Галущенка, представників Мінфіну й Мінекономіки.

Читайте також: Україна на кліматичному саміті ООН представить свої «зелені» амбіції

Шмигаль додав, щонайближчими тижнями на засіданні уряду планують схвалити відповідний документ.

Як повідомлялося, фінальний проєкт Другого національно визначеного внеску в межах підписаної Україною Паризької кліматичної угоди буде презентовано європейським партнерам у липні 2021 року. Наразі документ активно обговорюється в експертних та профільних колах.

У квітні цього року повідомлялося, що бізнес підтримує ідею створення «коридору» цілей Другого національно визначеного внеску до Паризької угоди (НВВ-2). Директор Центру економічного відновлення Кирило Криволап наголошував також на необхідності чіткого визначення фінансових інструментів для досягнення цілей зі скорочення парникових викидів та поділився прикладами країн, які оголосили про діапазон значень Національно визначеного внеску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-