Більшість британців вважають Brexit помилковим рішенням

Більшість британців вважають Brexit помилковим рішенням

Опитування
Укрінформ
Більш ніж половина громадян Великої Британії вважають, що вихід країни зі складу ЄС був неправильним рішенням.

Як передає Укрінформ, повідомляє Euractiv з посиланням на опитування, здійснене компанією Savanta ComRes.

Згідно з результатами опитування, 52% британців вважають, що Brexit мало що приніс країні, а 36% опитаних вважають, що Brexit себе виправдав.

Окрім того, виявилось, що значна частина прихильників виходу з ЄС та шанувальників Консервативної партії глибоко розчарована життям за межами Євроспільноти.

Читайте також: Євросоюз призупиняє два судові Brexit-позови проти Британії

26% тих, хто голосував за Brexit, та кожен третій виборець-консерватор тепер вважають вихід з ЄС невдалим рішенням.

Наразі кожен п'ятий з тих, хто підтримує партію Бориса Джонсона, каже, що політика повернення Британії до ЄС підвищить шанси консерваторів на наступних виборах.

Зазначається, що такі настрої можуть бути спричинені кризою з постачанням, що виникла у Британії останнім часом, зокрема через дефіцит водіїв вантажних автомобілів, що вважається наслідком Brexit.

Читайте також: Британія відкинула запропоновані ЄС компроміси щодо Північної Ірландії

Як повідомлялося, Велика Британія перестала бути членом ЄС з 31 січня 2020 року. Впродовж перехідного періоду, що був передбачений угодою про Brexit, сторони шукали компромісні рішення для визначення параметрів майбутнього партнерства, результатом якого стала підготовка угоди про торгівлю та співробітництво. Цей документ не охоплює питання щодо погодження зовнішньої політики, а також питання безпеки та оборони.

Для сторони ЄС є принциповим виконання Великою Британією протоколу по Ірландії та Північній Ірландії, який був погоджений між ЄС і Великою Британією 1 лютого 2020 року та визнаний сторонами як інтегральна частина угоди про вихід Великої Британії з ЄС. Він передбачає запобігання створенню жорсткого кордону на острові Ірландія та дотримання Белфастської угоди з врегулювання в Північній Ірландії, яка з 1998 року забезпечує мир та стабільність у цьому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-