РФ запровадила у посольстві Німеччини посаду фахівця з дезінформації – Welt

РФ запровадила у посольстві Німеччини посаду фахівця з дезінформації – Welt

Укрінформ
У рік парламентських виборів у Німеччині Росія поповнила штат свого посольства в Берліні працівником спецслужб, який спеціалізується на відстоюванні російських закордонних інтересів та дезінформації.

Про це повідомляє WELT AM SONNTAG, передає Укрінформ.

Німецьке видання провело своє дослідження, яке показало, що «Москва направила до Німеччини спеціаліста з делікатних операцій». У диппредставництві РФ на запит відповіли, що зазначену особу було належним чином акредитовано, і назвали інформацію журналістів «дикою сумішшю спекуляцій та фантазій».

Читайте також: У Євросоюзі заявили про причетність Росії до чергової кібератаки

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня федеральний уряд закинув Росії (угрупованню Ghostwriter, за яким вочевидь стоять спецслужби) її причетність до кібератак на німецьких парламентаріїв і попередив про можливі операції впливу. У серпні-вересні було зареєстровано кілька сотень кібератак на політиків, у тому числі на сайт Федеральної виборчої комісії, а також на сайт Федерального статистичного бюро.

Читайте також: Кібератаки РФ мають дві різні цілі: шпигунство та вимагання грошей – експерт

Минулої п’ятниці Європейський Союз також звинуватив Росію у цільових кібератаках проти численних депутатів, урядовців, політиків та представників преси та громадянського суспільства в ЄС. Хакери ймовірно отримали доступ до комп’ютерних систем та особистих облікових записів та викрали дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-