У Євросоюзі заявили про причетність Росії до чергової кібератаки

У Євросоюзі заявили про причетність Росії до чергової кібератаки

Укрінформ
Європейський Союз укотре стикнувся з кібернетичною атакою на інституції та державні установи, яку пов'язує з Росією.

Про це йдеться у декларації високого представника ЄС, оприлюдненій на сайті Європейської ради, повідомляє Укрінформ.

«Деякі з держав-членів ЄС стикнулися з кібератаками, які дістали загальну назву Ghostwriter, та пов'язують таку активність із російською державою. Такі дії є неприйнятними, оскільки спрямовані на підрив нашої цілісності та безпеки, демократичних цінностей, принципів та ключових функцій наших демократій», - сказано у заяві.

Як зазначається, кібератаки були спрямовані проти багатьох членів Європарламенту, урядовців, політиків, представників медіа та громадянського суспільства країн ЄС. Хакери отримали доступ до комп’ютерних систем й особистих акаунтів та викрали дані.

«Такі дії суперечать нормам відповідальної поведінки держави у кіберпросторі, що були визначені державами-членами ООН, та є спробою підірвати наші демократичні інституції та процеси, включаючи дезінформацію та інформаційні маніпуляції», - наголошується в декларації.

Європейський Союз та його країни-члени рішуче засуджують такі дії. Всі причетні до цього особи мають негайно їх припинити.

Читайте також: Кібератаки, як елемент гібридної війни, стають спільним викликом для Європи – Шмигаль

«Ми закликаємо Російську Федерацію дотримуватися норм відповідальної державної поведінки у кіберпросторі. Європейський Союз розгляне цю проблему під час наступної зустрічі та визначиться щодо подальших кроків», - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2020 року ЄС застосував обмежувальні заходи проти двох офіцерів ГРУ Генштабу ЗС РФ та 85-го головного центру ГРУ через кібератаку на Бундестаг, здійснену у 2015 році.

Правові рамки для запровадження санкцій за кібератаки проти Євросоюзу були прийняті Європейською Радою у травні 2019 року і вперше застосовані у липні 2020-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-