Берлін застерігає Москву від хакерських атак напередодні виборів

Берлін застерігає Москву від хакерських атак напередодні виборів

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини наполегливо вимагає від уряду РФ негайно припинити небезпечну діяльність російських хакерів напередодні виборів в до Бундестагу та попереджає про неприпустимість цього російську владу.

Про це на брифінгу в понеділок заявила речниця Міністерства закордонних справ ФРН Андреа Зассе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Берлін розглядає цей неприйнятний підхід як загрозу безпеці Федеральної Республіки Німеччина та процесу демократичного волевиявлення, а також як серйозний фактор, який псує двосторонні відносини», - заявила дипломат.

Читайте також: Покласти край дезінформації: Німеччина посилить кіберзахист перед виборами

За її словами, федеральний уряд наполегливо вимагає від російського уряду негайно припинити цю небезпечну діяльність у кіберпросторі. Про цю вимогу, зауважила Зассе, федеральний уряд оголосив безпосередньо представникам російської влади під час засідання німецько-російської міжвідомчої групи високого рівня з питань безпекової політики, яке відбулося 2-3 вересня в Берліні.

Наразі проводиться ретельне екстрене розслідування цієї «абсолютно неприйнятної поведінки», а федеральний уряд зберігає за собою право вживати «подальші заходи».

Читайте також: Російські хакери атакували банківську систему Німеччини – ЗМІ

Таким чином у МЗС підтвердили повідомлення ЗМІ про те, що депутати парламенту вже тричі цього року отримали попередження від німецької контррозвідки та Федерального управління з питань інформаційної безпеки про діяльність, спрямовану на отримання доступу до їх і їхніх співробітників електронних поштових скриньок. На думку німецьких спецслужб, ймовірно, про діяльність російської хакерської групи «Ghostwriter», яка була відповідальна за фішингову атаку на електронну пошту парламентаріїв кілька місяців тому. Вважається, що за хакерською групою стоїть ГРУ, російська військова розвідка. Отримана інформація може бути використана при підготовці фейкових новин, які впливатимуть на формування думки виборців.

Вибори в Бундестаг призначені на 26 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-