Російські хакери атакували банківську систему Німеччини – ЗМІ

Російські хакери атакували банківську систему Німеччини – ЗМІ

Укрінформ
Останніми днями банківська інфраструктура ФРН зазнала масованої кібератаки з боку російських провладних хакерів.

Про це повідомляє видання Bild, передає Укрінформ.

За інформацією газети, Росія за останні кілька днів «масово атакувала критичну інфраструктуру та банківську систему Німеччини». Як вважають фахівці «західних розвідувальних джерел», за атакою стояли «державні російські хакери з групи Fancy Bear».

Федеральне управління з питань інформаційної безпеки (BSI) підтвердило інформацію таблоїду в середу вранці.

Читайте також: Покласти край дезінформації: Німеччина посилить кіберзахист перед виборами

Як можливу причину нападу називають помсту за санкційну політику щодо Росії і спроби росіян запобігти жорстким санкціям проти Білорусі та її диктатора Олександра Лукашенка, адже планується відключити країну від міжнародної платіжної системи SWIFT.

«Знову й знову атакує Росія масовано за допомогою своїх хакерських батальйонів, підпорядкованих службі військової розвідки ГРУ, німецьку інфраструктуру», - йдеться у публікації.

Читайте також: Голова Бундестагу застеріг від впливу Росії на вибори у Німеччині

Як повідомлялося, у 2015 році німецький Бундестаг зазнав масштабних хакерських атак, після - були неодноразові напади на офіси політиків і політичних партій ФРН, з баз Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) були викрадені дані виробника вакцин Biontech. Німецькі спецслужби попереджають про вірогідність підвищення активності російських спецслужб, у тому числі в кіберпросторі перед парламентськими виборами 26 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-