Єврокомісія надала країнам-партнерам €34 мільярди на подолання коронакризи

Єврокомісія надала країнам-партнерам €34 мільярди на подолання коронакризи

Укрінформ
«Команда Європи» у складі Євроінституцій, європейських фінансових установ та національних урядів країн ЄС від початку пандемії виділила €34 мільярди для підтримки країн-партнерів у подоланні коронавірусу та наслідків пов’язаної з нею економічної кризи.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, передає Укрінформ.

«Команда Європи» відповіла (на кризу - ред.) концентрацією досвіду та ресурсів, щоб надати більше цільової та найбільш ефективної підтримки. Ми ухвалили програми ЄС, щоб краще відповідати на потреби країн, що розвиваються. «Команда Європи» може пишатися тим, що такий суттєвий пакет допомоги був мобілізований лише протягом одного року, щоб допомогти нашим партнерам в усьому світі», - зазначила єврокомісар із міжнародного партнерства Ютта Урпілайнен.

Як зазначається, загальний обсяг допомоги країнам-партнерам значно перевищив суму у 20 мільярдів, яку «Команда Європи» планувала від початку кризи навесні 2020 року. На сьогодні обсяг такого пакету допомоги, яким можуть скористатися понад 130 країн, збільшився до €46 мільйонів. З цих фондів вже виплачено €34 мільярди, або 74% від запланованого.

Читайте також: Євросоюз виплатив чотирьом країнам460 мільйонів на боротьбу з COVID-19

При цьому зазначається, що ЄС відіграє провідну роль у підтримці глобального фонду вакцинації COVAX - станом на червень 2021 року учасники «Команди Європи» переказали понад 3 млрд євро.

Як повідомлялося, 13 вересня Єврокомісія вирішила надати Україні другий транш макрофінансової допомоги у розмірі €600 мільйонів євро із загальної суми €1,2 мільярда, що була передбачена для допомоги у подоланні наслідків пандемії.

Відповідний меморандум про взаєморозуміння був підписаний 29 вересня 2020 року.

Перший транш макрофінансової допомоги від ЄС в обсязі €600 мільйонів Україна отримала 9 грудня 2020 року. Виділення другого траншу Єврокомісія пов’язувала з прогресом України у реформах, зокрема у зміцненні верховенства права та у реформуванні судової системи, а також з успішною співпрацею з МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-