У Нідерландах підприємці занепокоєні нестачею персоналу

У Нідерландах підприємці занепокоєні нестачею персоналу

Укрінформ
У Нідерландах бізнес оговтується після коронавірусної кризи.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS, упевненість підприємців щодо відновлення їхнього бізнесу зростає, однак водночас і хвилювання щодо нестачі персоналу.

“Ситуація в індустрії гостинності була найпохмурішою за останні п'ять кварталів, але найпозитивнішою на початку липня. Оптимізм у цьому секторі пов'язаний із відновленням галузі громадського харчування після багатомісячного закриття. Водночас близько 23 відсотків опитаних підприємців борються з нестачею персоналу”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що беручи до уваги роботу, яку люди шукають, та відстань, яку вони готові подолати добираючись до неї, 16,5 відсотка вакансій є незаповненими, кажуть дослідники.

Читайте також: Карантин у Нідерландах продовжили до листопада

Водночас, згідно з даними за липень, кількість банкрутств історично низька. Це пов'язано з пакетом підтримки через коронавірус для підприємців, за допомогою якого ті, хто потребує допомоги, можуть працювати. Пакет підтримки діятиме до жовтня цього року.

Як повідомляв Укрінформ, у липні уряд Нідерландів погодив виділити представникам івент-індустрії компенсації через посилення карантину.

Організаторам культурних і розважальних подій виплатять компенсації за скасовані заходи через посилення карантину.

Уряд Нідерландів виділяє додаткові кошти ще 135 млн євро на компенсацію підприємцям з івент-індустрії, що змушені скасувати заходи через спалах коронавірусу.

Організатори подій отримують більшу компенсацію, ніж раніше. Їм відшкодовували 80%, наразі йдеться навіть про 100%.

Читайте також: У Нідерландах почали штрафувати мандрівників без тесту на COVID-19 чи вакцинації

У Нідерландах організатори культурних і розважальних подій вимагали компенсацій за скасовані заходи і чітких роз'яснень від уряду щодо можливого посилення карантину.

Зі спільною заявою до уряду звернулися Нідерландська асоціація подій та фестивалів (VNPF) та Асоціація організаторів івентів (VVEM).

У Нідерландах 26 червня розпочався черговий етап послаблення карантинних обмежень, запроваджених через коронавірус. Зокрема, було скасовано обмеження щодо кількості людей, які можуть одночасно приходити в гості та збиратися разом у парку. Кількість відвідувачів ресторанів, театрів, кінотеатрів та музичних закладів більше не обмежувалася. Усі заклади знову відкрилися за умови дотримання відстані півтора метра між людьми.

Після відкриття нічних розважальних закладів через два тижні кількість хворих на коронавірус, особливо серед молоді у віковій групі 18-25 років, зросла в сім разів.

Читайте також: Як нідерландці намагаються подолати липневий антирекорд хвороби

У суботу, 10 липня, у країні повідомили про 10 345 заражень за добу. Наступного дня Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) повідомив про 9 398 нових випадків інфікування.

Після різкого збільшення кількості хворих на коронавірус дискоклуби знову закриті, а музичні фестивалі скасовані.

Нові заходи боротьби з коронавірусом набули чинності 10 липня і діятимуть до 14 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-