Карантин у Нідерландах продовжили до листопада

Карантин у Нідерландах продовжили до листопада

Укрінформ
Влада Нідерландів продовжила обмеження, запроваджені через коронавірус, до 1 листопада.

Про це прем’єр-міністр Марк Рютте та міністр охорони здоров'я Уго де Йонг повідомили на пресконференції 13 серпня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі.

За словами урядовців, що найменше до 1 листопада нічні клуби та дискотеки залишатимуться закритими.

Водночас було оголошено, що навчальні заклади знову відкриються 30 серпня. Однак в одній аудиторії може перебувати щонайбільше 75 студентів, тест на коронавірус потрібно буде здавати двічі на тиждень, а за межами навчальних приміщень потрібно носити захисну масу. Обов'язковими вимогами також є дотримання дистанції 1,5 метра та миття рук. У школах учні також мають носити маску та дотримуватися дистанції.

Читайте також: У Нідерландах безкоштовно роздаватимуть COVID-тести усім охочим

Прем'єр-міністр зазначив, що рішення щодо можливого скасування обов’язкового носіння захисної маски буде оголошене у вересні. “Сподіваюся, що 20 вересня стане можливим не дотримуватися дистанції 1,5 метра та буде скасовано обов'язкове носіння масок”, - сказав Рютте.

Своєю чергою міністр охорони здоров'я Уго де Йонг зауважив, що це залежатиме від кількості інфікованих коронавірусом.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах 26 червня розпочався черговий етап послаблення карантинних обмежень, запроваджених через коронавірус.

Читайте також: У Нідерландах почали штрафувати мандрівників без тесту на COVID-19 чи вакцинації

Зокрема, було скасовано обмеження щодо кількості людей, які можуть приходити в гості одночасно та збиратися у парку. Кількість відвідувачів ресторанів, театрів, кінотеатрів та музичних закладів більше не обмежувалася. Усі заклади знову відкрилися за умови дотримання відстані півтора метра між людьми.

Після відкриття нічних розважальних закладів через два тижні кількість хворих на коронавірус, особливо серед молоді у віковій групі 18-25 років, зросла в сім разів.

Читайте також: У Нідерландах запустили новий метод виявлення коронавірусу – полоскання рота

Після різкого збільшення кількості хворих на коронавірус дискоклуби знову закриті, а музичні фестивалі скасовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-