У Нідерландах безкоштовно роздаватимуть COVID-тести усім охочим

У Нідерландах безкоштовно роздаватимуть COVID-тести усім охочим

Укрінформ
У Нідерландах усі домогосподарства в країні можуть безкоштовно отримати по два тести на коронавірус.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, уряд Нідерландів вирішив безкоштовно роздавати тести на коронавірус усім охочим самостійно перевіритися перед контактом з іншими людьми.

На урядовому порталі зазначається, що відповідні листи з детальною інформацією отримуватимуть вже від сьогодні, 10 серпня, по 1 вересня 2021 року.

Читайте також: Штам Delta найбільш небезпечний для вагітних - медики

“Усі домогосподарства в Нідерландах з вівторка, 10 серпня, отримуватимуть листи, в яких вміщено інформацію щодо безкоштовного замовлення двох тестів на коронавірус. Через спеціальний код у листі охочі можуть замовити тести в Інтернеті. Вони будуть доставлені їм додому протягом півтора тижнів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це дозволить бути більш відповідальними, перевіряти себе перед зустріччю з іншими людьми, наприклад, перед роботою, у школі чи прямуючи на День народження друга.

Уряд закликає усіх зробити це для запобігання поширенню коронавірусу.

Варто зазначити, що самотестування не заміняє ПЦР-тест, який потрібен, наприклад, не вакцинованим мандрівникам.

Читайте також: У Нідерландах запустили новий метод виявлення коронавірусу – полоскання рота

“8 мільйонів господарств отримають лист щодо двох безкоштовних тестів, щоб мати змогу безпечно зустрітися один з одним на роботі, в школі чи в іншому місці. Допоможіть запобігти поширенню коронавірусу”, - написав у своєму Tвіттері міністр охорони здоров’я Уго де Йонг.

Також по одному безкоштовному тесту на коронавірус роздаватимуть усім подорожувальникам, які повертаються в Нідерланди в усіх аеропортах країни. Тести будуть також безкоштовно роздавати в навчальних закладах та малозабезпеченим родинам, які живуть у Нідерландах.

У разі позитивного результату самотестування, треба повторно зробити тест, але вже у спеціально створених по всій країні центрах тестування на коронавірус. Варто зазначити, що за наявності симптомів чи підозри на коронавірус, тести на коронавірус у спеціальних центрах у Нідерландах також безкоштовні.

Читайте також: В Африці - вже понад сім мільйонів COVID-випадків

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах із 8 серпня запровадили штраф 95 євро для мандрівників без доказів про повну вакцинацію, негативний тест на коронавірус чи підтвердження, що перехворів на коронавірус.

Починаючи з 8 серпня мандрівники віком від 12 років, які приїжджають з країн ЄС, які у переліку країн “жовтої” зони, повинні мати при собі підтвердження про вакцинацію, довідку, що перехворів чи негативний результат тесту на коронавірус.

Також мандрівники, які подорожують з Бельгії до Нідерландів можуть зробити тест на коронавірус безпосередньо на кордоні, починаючи з цієї неділі.

Читайте також: Головний інфекціоніст США сказав, кому необхідне додаткове щеплення від коронавірусу

Мандрівників, які не матимуть при собі відповідного документа під час перевірки, будуть оштрафовані на 95 євро.

Нідерланди розгорнуть додаткових людей для прикордонного контролю, мобільні групи працюватимуть вибірково.

На східному кордоні мандрівників не перевірятимуть. Це пояснюється тим, що зони ризику знаходяться переважно в Південній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-