Штам Delta найбільш небезпечний для вагітних - медики

Штам Delta найбільш небезпечний для вагітних - медики

Укрінформ
Новий штам коронавірусу "Дельта" є найбільш небезпечним для вагітних жінок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AD з посиланням на медиків.

Так, у нідерландському місті Утрехт, як зазначили фахівці, вагітні жінки, яких за останні тижні було госпіталізовано значно більше з коронавірусом, не були щеплені і дуже сильно хворіють. “Ці жінки не вакциновані, а також не мають яких-небудь інших захворювань. Однак, вони важко хворіють (ред.- на коронавірус)”, - цитує видання професора акушерства в місті Утрехт Кітті Блуменкамп.

Вона додала, що розуміє страх вагітних жінок щодо вакцинації.

“На мою думку, жінки повинні самі вирішувати, хочуть вони вакцинуватися чи ні, але вони повинні бути добре поінформовані та знати, які наслідки відмови від вакцинації. Щодо вакцини, ми знаємо, що вона ефективна і безпечна ”, - наголосила професорка.

Після пологів мама може перебувати на апараті штучної вентиляції легень у відділенні інтенсивної терапії. Зокрема, в Утрехті минулого тижня було чотири вагітні жінки з коронавірусом.

Також за останні тижні в інших нідерландських містах кількість госпіталізованих вагітних збільшилася.

Зазначається, що 99 % британських вагітних жінок, які потрапили до лікарні, не були щеплені. Таку ж картину спостерігають в Нідерландах.

Наразі точної статистики немає, а також невідомо, наскільки високий рівень вакцинації серед вагітних жінок у Нідерландах.

Тут із травня рекомендується всім нідерландським жінкам, які вагітні, робити щеплення. Вакцини Pfizer та Moderna були визнані безпечними та ефективними для вагітних жінок та діток.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах вже з цієї неділі, 8 серпня, запроваджують штраф 95 євро для мандрівників, зокрема, Бельгії та Франції, без доказів про повну вакцинацію, негативний тест на коронавірус чи підтвердження, що перехворів на коронавірус.

Читайте також: МОЗ розглядає послаблення карантинних обмежень для вакцинованих

Починаючи з 8 серпня мандрівники віком від 12 років, які приїжджають з країн ЄС, які у переліку країн “жовтої” зони, повинні мати при собі підтвердження про вакцинацію, довідку, що перехворів чи негативний результат тесту на коронавірус.

Мандрівників, які не матимуть при собі відповідного документа під час перевірки, будуть оштрафовані на 95 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-