Сейм Польщі підтримав ініціативу обмежити роботу ЗМІ з іноземним капіталом

Сейм Польщі підтримав ініціативу обмежити роботу ЗМІ з іноземним капіталом

Укрінформ
Сейм Польщі ухвалив поправки до закону про телерадіомовлення, які дозволяють відмовляти в ліцензії медіакомпаніям, чиї штаб-квартири розташовані за межами Європейської економічної зони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське радіо.

Ініціатором поправок виступила владна партія «Право і справедливість», яка таким чином хоче обмежити вплив закордонного капіталу на ЗМІ в Польщі. За них проголосували 228 депутатів Сейму, проти - 216, ще 10 утрималися.

На думку опозиції, запропоновані зміни - це атака на свободу слова і незалежні засоби масової інформації. Якщо вони будуть ухвалені остаточно, ліцензію може втратити найбільший приватний телеканал TVN, який фінансується американською групою Discovery.

При цьому голова опозиційної фракції «Громадянська коаліція» Борис Будка висловив упевненість, що в Сенаті – верхній палаті парламенту – ці поправки не пройдуть.

Читайте також: У Польщі визнали неконституційним одне з положень договору про ЄС

Відразу після голосування біля Сейму зібралися кількасот людей, які скандували гасла про свободу слова, а також образливі вигуки на адресу владної партії. Згодом до них долучилися Борис Будка, віцеспікер Сенату Габріела Моравська-Станецька і сенатор Кшиштоф Квятковський.

Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що запропоновані зміни суттєво послаблюють свободу ЗМІ в Польщі, «над створенням якої поляки так довго працювали». Він додав, що «закон прямо націлений на інвестиції США, які забезпечують спільний розвиток і безпеку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-