У річницю терактів у Норвегії Столтенберг закликав боротися за демократію

У річницю терактів у Норвегії Столтенберг закликав боротися за демократію

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у день 10-х роковин терактів у Норвегії, коли 22 липня 2011 року в столиці країни Осло та в молодіжному таборі на острові Утойя терористом були вбиті 77 людей, заявив про необхідність відстоювати цінності та боротися за демократію кожного дня.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у четвер на сайті Північноатлантичного Альянсу.

“Знову і знову нам нагадують, що демократію неможливо вибороти одного разу і для всіх. Нам потрібно боротися за неї. Кожного дня», - зазначив Столтенберг під час виступу на скорботній церемонії в Кафедральному соборі в Осло.

Генеральний секретар НАТО відвідав поминальну службу разом із прем’єр-міністром країни пані Ерною Солберг (Erna Solberg) та членами королівської родини Норвегії, з родичами загиблих та представниками громадськості.

Читайте також: В НАТО запевнили, що врахують роль України та Грузії у системі чорноморської безпеки

10 років тому, коли сталися ці трагічні події, Столтенберг був прем’єр-міністром Норвегії. Сьогодні він нагадав, що світ усе ще не позбавився від ненависті, але вона має бути переможена відкритим суспільством. Це ж стосується такого явища як тероризм – для боротьби з ним необхідні зусилля поліції, розвідки, військових, - але одних лише цих сил недостатньо.

«Терористи можуть вирішити забрати наші життя, але це ми вирішуємо, що вони не можуть забрати нашу демократію, відняти у нас наше вільне та відкрите суспільство… Наша найбільш потужна зброя – це наші цінності, довіра одне до одного, віра в демократію та у міцне суспільство», - додав керівник Альянсу.

Читайте також: Столтенберг назвав фактори, які напряму підривають безпеку НАТО

10 років тому терорист Брейвік підірвав потужну бомбу в урядовому центрі Осло та розстріляв 69 людей в молодіжному таборі на острові Утойя. Усього внаслідок цих терористичних актів загинули 77 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-