Зараз не можна говорити про наступний етап у відносинах ЄС із Росією - Науседа

Зараз не можна говорити про наступний етап у відносинах ЄС із Росією - Науседа

Укрінформ
Поки Росія не відмовиться від агресивної поведінки та порушень міжнародного права, Євросоюз має зберігати тверду єдину позицію у відносинах з цією країною.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це президент Литви Ґітанас Науседа заявив під час спілкування з пресою перед зустріччю з очільником Європейської ради Шарлем Мішелем.

Відеозапис пресконференції оприлюднений на мультимедійному сайті ЄС.

«Поки Росія продовжує агресивну політику й не змінює свою поведінку, ми не можемо говорити про наступний етап у наших відносинах. Я задоволений, що під час зустрічі Європейської ради у червні Євросоюз продемонстрував змістовну та єдину позицію стосовно Росії», - сказав президент Литви.

Читайте також: Науседа назвав головним завданням Литви та союзників зупинити експансію Росії

Він також розповів, що однією з тем розмови з Мішелем стануть європейські прагнення країн Східного партнерства. Зокрема, обговорюватимуться шляхи підтримки та просування реформ в Україні, у Молдові та Грузії.

«Я знаю, що вже невдовзі ви зможете відвідати ці країни перед наступним самітом Східного партнерства (запланований на грудень поточного року - ред.)», - додав литовський лідер, звертаючись до президента ЄР.

Читайте також: Литва сприятиме деокупації територій України – Науседа

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня Володимир Зеленський прибуде з візитом до Литви, де, зокрема, проведе зустріч із Шарлем Мішелем.

7 липня Зеленський та Науседа відкриють у Вільнюсі дводенну Конференцію з реформ в Україні. У перебігу форуму вони звернуться до міжнародної спільноти з проханням підтримати реформи в Україні на шляху нашої держави до Європейського Союзу та НАТО.

Фото: lrp.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-