У ПАРЄ представлять доповідь з моніторингу виконання Росією зобов'язань як члена РЄ

У ПАРЄ представлять доповідь з моніторингу виконання Росією зобов'язань як члена РЄ

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи у 2022 році представлять доповідь за результатами моніторингу виконання Росією зобов'язань як члена РЄ.

Про це повідомляє ПАРЄ, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Цей візит, який був першим від 2014 року і відбувся за планом попри погіршення санітарних умов, надав нового поштовху до політичного діалогу», - заявили в Асамблеї.

У ПАРЄ також висловили намір відвідати РФ у межах моніторингового процесу упродовж наступних місяців, зокрема перед внесенням доповіді на пленарну сесію у 2022 році.

Читайте також: Представники ПАРЄ прибудуть в Росію з перевіркою її міжнародних зобов’язань

Як повідомлялося, доповідачі ПАРЄ - німецький парламентарій, представник політичної групи соціалістів демократів та "зелених" Аксель Фефер та нідерландський сенатор від Європейської народної партії Ріа-Омен Рейтен - перебували з візитом у Москві 28-30 червня.

Російська Федерація, бувши членом Ради Європи, ООН, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, не виконала жодної із багатьох ухвалених резолюцій та інших політичних і міжнародно-правових рішень, що стосуються порушень міжнародного права і скоєння РФ міжнародних злочинів після окупації Криму і початку збройної агресії проти України, порушення прав людини на окупованих українських територіях та в самій Росії.

Окрім цього, в РФ на конституційному рівні визначена можливість не виконувати рішення Європейського суду з прав людини, що також є грубим порушенням міжнародних зобов'язань як члена Ради Європи і підписанта Європейської конвенції з прав людини.

Читайте також: ПАРЄ вимагає від окупантів РФ припинити репресії проти кримських татар

Росія також заборонила доступ на свою територію французькому парламентарію Жаку Меру, який є доповідачем ПАРЄ з питання арешту та ув'язнення опозиційного політика Олексія Навального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-