Євросоюз дає €30 мільйонів кредиту для розробки COVID-вакцини

Євросоюз дає €30 мільйонів кредиту для розробки COVID-вакцини

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк уклав кредитну угоду на 30 мільйонів євро з бельгійською біотехнологічною компанією Univercells з метою розробки нової лінійки вакцин проти COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

«З початку пандемії ми доклали величезні зусилля для підтримки інновацій в Європі і для пошуку безпечних та ефективних рішень цієї кризи та її наслідків. Сьогодні ми надали підтримку інноваційній бельгійській біотехнологічній компанії для виробництва нової вакцини проти COVID-19 та розробки лінійки таких вакцин. Це є ще одним кроком до відновлення нормального життя та забезпечення нашої кращої готовності до майбутніх пандемій», - зауважила з цього приводу єврокомісар з інновацій, досліджень, культури та молоді Марія Габріель.

Фінансування на виробництво нової вакцини виділено коштом Спеціалізованого фонду підтримки досліджень у сфері інфекційних захворювань (IDFF) в рамках європейської програми Horizon.

Згаданий кредит наданий у розвиток попередньої програми фінансування в рамках IDFF в обсязі 20 мільйонів євро, яку компанія Univercells отримала для розробки перспективної вакцини у жовтні 2019 року.

Читайте також: В Україні розраховують закінчити розробку COVID-вакцини до кінця року

Як зазначається, ці інвестиції з боку ЄІБ мають не лише сприяти підвищенню готовності ЄС до боротьби з пандеміями, але й розвинути бізнес-модель компанії Univercells, яка передбачає можливість розгортання автономного виробництва цих вакцин у країнах із низькими та середніми доходами.

Як повідомлялося, торік, після початку пандемії, Єврокомісія підписала централізовані перспективні контракти на постачання вакцини проти COVID-19 з шістьма провідними фармакологічними виробниками світу. Станом на сьогодні Єврокомісія надала умовну ринкову авторизацію для поширення на території ЄС для чотирьох вакцин – BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson&Johnson.

Читайте також: ЄС спростив процедуру схвалення вакцин, адаптованих до мутацій коронавірусу

За даними Worldometer, станом на 1 липня у світі виявлено 182 981 857 випадків зараження коронавірусом, з них 3 962 879 – летальних, одужали – 167 568 193 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-