РФ висловила «протест» послу Британії через есмінець біля окупованого Криму

РФ висловила «протест» послу Британії через есмінець біля окупованого Криму

Укрінформ
Посла Великої Британії у РФ Дебору Броннерт 24 червня викликали до МЗС Росії і висловили «рішучий протест» у зв'язку з ситуацією навколо британського есмінця Defender, що пройшов 23 червня біля берегів окупованого РФ Криму.

Про це повідомляється на сайті МЗС РФ, передає Укрінформ.

Згідно з повідомленням російського зовнішньополітичного відомства, протест було заявлено «з приводу порушення кордону РФ і провокаційних та небезпечних дій корабля ВМС Великої Британії в територіальному морі РФ».

При цьому в російському МЗС заявили, що в разі повторення «подібних провокацій» відповідальність за їх можливі наслідки лежатиме на британській стороні.

Читайте також: Есмінець Defender діяв законно, бо ми не визнаємо анексію Криму Росією - Джонсон

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня Міноборони РФ заявило, що російські військові та прикордонники відкрили «попереджувальний» вогонь і зробили «попереджувальне» бомбометання за курсом британського есмінця Defender, коли він проходив біля берегів окупованого РФ Криму, в районі мису Фіолент.

У Міністерстві оборони Великої Британії спростували заяву РФ про відкриття попереджувального вогню по есмінцю Defender, а також заперечували, що на шляху проходження корабля російською стороною проводилося бомбометання.

У британському відомстві заявили, що корабель Королівського флоту здійснював мирний прохід територіальними водами України відповідно до норм міжнародного права.

АР Крим було окуповано РФ внаслідок агресії, яка розпочалася 20 лютого 2014 року й триває дотепер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-