У США в перестрілках за останні дні загинули семеро людей, десятки поранених

У США в перестрілках за останні дні загинули семеро людей, десятки поранених

Укрінформ
Сполучені Штати продовжує охоплювати «епідемія» збройного насильства: лише за минулі вихідні в країні сталося 10 випадків з масовою стріляниною, під час яких загинули або постраждали понад пів сотні людей.

Про це йдеться в повідомленні в понеділок центрального американського телеканалу CNN, передає Укрінформ.

«З вечора п’ятниці на території США сталися 10 випадків масового застосування зброї. Внаслідок перестрілок було вбито семеро людей, щонайменше 45 отримали поранення»,- зауважується в повідомленні.

Читайте також: У Берліні сталася стрілянина: є поранені, нападника досі шукають

За інформацією поліції, жертвами стали, в тому числі двоє дітей 10-ти й 15-ти років.

Тим часом останні вихідні продовжили сумну статистику в США, пов’язану із застосуванням зброї в громадських місцях. Так, тиждень тому було також зареєстровано 10 перестрілок у семи американських штатах, які спричинили загибель 12 людей та поранення ще 57 осіб.

Загалом, за даними Архіву збройного насильства (GVA), в Сполучених Штатах з початку 2021 року зафіксовано 293 випадки масового застосування зброї. Причому уточнюється, що термін «масова» стрілянина у цьому випадку означає кількість постраждалих не менше чотирьох людей, не враховуючи нападника.

Читайте також: У Бразилії мафія заблокувала ціле місто

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден назвав прояви насильства зі зброєю в Америці справжньою «епідемією», яка загрожує національній безпеці. Білий дім продовжує застосовувати кроків для обмеження вільного обігу зброї в країні. Водночас республіканці за підтримки збройного лобі країни виступають проти обмежень, посилаючись на право американців вільно володіти зброєю, закріплене Конституцією США.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-