Байден анонсував низку додаткових обмежень стосовно вільного обігу зброї в США

Байден анонсував низку додаткових обмежень стосовно вільного обігу зброї в США

Укрінформ
Президент США Джо Байден анонсував низку додаткових обмежень щодо вільного обігу зброї в Сполучених Штатах.

З відповідною заявою він виступив у четвер в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Насильство із застосуванням зброї в цій країні – це епідемія», - наголосив глава Американської держави.

Він підкреслив, що, за статистикою, кожного дня в США вогнепальні поранення отримують в середньому 316 людей, і 106 із них є летальними. Байден також заявив, що між резонансними інцидентами в Джорджії, де загинули вісім осіб, а також у Колорадо, де жертвами стало 10 осіб, у США загинуло ще 250 осіб від вогнепальної зброї, і ще близько 500 отримали поранення.

«Заради Бога, це епідемія. І це має зупинитися»,- наголосив Байден.

Читайте також: У США сталася друга за день стрілянина: троє загиблих

У цьому зв’язку президент США разом закликав Сенат ухвалити три законопроєкти, спрямовані на розв’язання проблеми зі зброєю в США, які вже пройшли ухвалення в Палаті представників. Байден також звернувся до законодавчих органів штатів, щоби вони прийняли цей приклад та ухвалили подібні закони на місцевому рівні.

При цьому, президент США висловився за повну заборону штурмової зброї та посилення обмежень щодо зброї без серійних номерів.

Пізніше речниця Білого дому Джен Псакі заявила під час брифінгу, що це лише початок, і адміністрація Байдена має намір внести додаткові ініціативи для того, щоби зупинити епідемію збройного насильства.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Білий дім заявляв про наміри обмежити вільний обіг зброї в Сполучених Штатах на тлі серії останніх трагічних інцидентів зі зброєю з масовою загибеллю людей. Водночас, республіканці за підтримки збройного лоббі країни виступають проти обмежень, посилаючись на право американців вільно володіти зброєю, закріплене Конституцією США.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-