Канада посилила санкції проти Білорусі

Канада посилила санкції проти Білорусі

Укрінформ
Канада запровадила додаткові санкції проти Білорусі через примусову посадку літака Ryanair у травні й арешт Романа Протасевича.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві оголосив міністр закордонних справ Канади Марк Гарно.

“Затримання пана Протасевича та пані Сапеги - це напад на усіх, хто вірить у свободу висловлення. Канада та її партнери продовжать чинити тиск на білоруський режим через його наступ на права людини”, - сказав Гарно.

Читайте також: Ще сім європейських країн закрили небо для білоруських авіакомпаній

Він додав, що “Канада також продовжує закликати до неупередженого розслідування усіх підозр у вчиненні тортур й іншого жорстокого й негуманного поводження у Білорусі”.

До канадського санкційного списку було додано 17 фізичних та 5 юридичних осіб. Серед них: міністр транспорту й комунікацій Олексій Авраменко, депутат Олег Гайдукевич, командувач ВПС Ігор Голуб, командувач внутрішніми військами Микола Карпенков, а також автомобільні підприємства БелАЗ і МАЗ.

Зауважимо, що загалом канадські санкції, пов’язані із порушеннями прав людини у Білорусі, діють проти 72 фізичних та 5 юридичних осіб.

Читайте також: Євросоюз запровадив нові санкції проти Білорусі

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, був примушений здійснити посадку у Мінську під приводом нібито імовірності скоєння теракту, після чого білоруська влада затримала колишнього редактора опозиційного каналу Nexta Романа Протасевича та його подругу, росіянку Софію Сапегу.

Згодом спецслужби Білорусі оприлюднили відео із «зізнанням» Романа Протасевича, при цьому на його обличчі та руках були помітні сліди тортур.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-