Євросоюз запровадив нові санкції проти Білорусі

Євросоюз запровадив нові санкції проти Білорусі

Укрінформ
Євросоюз запроваджує нові санкції проти Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це глава Євроради Шарль Мішель у понеділок написав у Twitter.

«Сьогодні ЄС послав новий сильний сигнал підтримки народу Білорусії, запровадивши нові обмежувальні заходи. Наше послання режиму не можна зрозуміти неправильно: звільнити всіх політичних в'язнів, припинити подальші репресії, почати всеосяжний національний діалог», - написав Мішель.

Як заявив у понеділок перед початком зустрічі європейських міністрів у Люксембурзі Високий представник ЄС Жозеп Боррель, нові санкції стосуються близько 86 осіб та установ.

Окрім того, зазначив Боррель, мали обговорюватися секторальні економічні санкції. Згодом AFP з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що Рада ЄС погодила санкції проти ключових галузей економіки Білорусі.

Читайте також: Тихановська: Лукашенко використовує Протасевича в якості свого «трофея»

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, був примушений здійснити посадку у Мінську під приводом нібито імовірності скоєння теракту, після чого білоруська влада затримала колишнього редактора опозиційного каналу Nexta Романа Протасевича та його подругу, росіянку Софію Сапегу.

Згодом спецслужби Білорусі оприлюднили відео із «зізнанням» Романа Протасевича, при цьому на його обличчі та руках були помітні сліди тортур.

Європейська Рада після цього інциденту вже 24 травня вирішила застосувати додаткові індивідуальних санкції проти осіб та установ у Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни, та надала відповідні доручення Єврокомісії та Високому представнику ЄС.

Усім авіаперевізникам ЄС рекомендовано уникати польотів над Білоруссю, літакам білоруських авіакомпаній заборонено доступ до європейських аеропортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-