Білий дім закликав приватний бізнес не платити викупи хакерам-вимагачам

Білий дім закликав приватний бізнес не платити викупи хакерам-вимагачам

Укрінформ
Приватний бізнес США дедалі частіше потерпає від кібератак хакерів-вимагачів, однак це не означає, що він повинен виконувати вимоги злочинців сплачувати викупи – це стимулює до нових хакерських нападів.

З такою заявою виступила в четвер під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наші настанови – з боку ФБР – продовжують полягати в тому, що компанії не повинні сплачувати викуп вимагачам, тому що це стимулює подібні атаки на інші компанії», - зауважила речниця Білого дому.

Читайте також: ФБР ідентифікувало російських хакерів, причетних до атаки на компанію JBS

Представниця адміністрації президента США також наголосила на необхідності відповідального підходу з боку приватного сектору країни до питань власної кібербезпеки. Вона поінформувала, що в четвер Білий дім розіслав відкритий меморандум корпоративним керівникам та бізнес-лідерам із закликом «прийняти негайних заходів у відповідь на загрозу кібератак з вірусами-вимагачами».

Крім того, за її словами, американський уряд також докладає зусиль для посилення кібербезпеки в країні.

Читайте також: Хакери атакували транспортну мережу Нью-Йорка - ЗМІ

Псакі ще раз підтвердила, що тему хакерських нападів президент Байден обов’язково порушить під час зустрічі з президентом Путіним за два тижні в Женеві.

«Меседж президента (Байдена – ред.) буде таким, що відповідальні держави не надають притулку злочинцям-вимагачам», - зауважила речниця Білого дому.

Читайте також: Пентагон заявляє про «наступальні можливості» США для відповіді на кібератаки

Як повідомляв Укрінформ, впродовж останніх тижнів хакерських нападів з території Росії зазнали американський трубопровід нафтопродуктів Colonial Pipeline, державне агентство USAID і світовий виробник м’ясної продукції компанія JBS SA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-